Ska jag be om ett demo?

Du ska inte köpa grisen i säcken, be om ett demo eller än bättre ett videoklipp, det är fullt rimligt. Men vad säger ett demo om coverbandet du är intresserad av att boka? Själv föredrar jag videoklipp, idag innebär det youtube-klipp eller facebook-klipp. Även om de är inspelad på en enkel mobiltelefon utav någon i publiken så tycker jag det är det mest aktuella demo jag kan se. Då får jag en känsla av hur stämningen kan vara på en fest där bandet jag är intresserad av är. Är det fullt ös som jag önskar? Om du är ute efter dans, dansar gästerna till musiken? Är det bra danstempo, eller tillräckligt ösigt? Ser bandet engagerat ut eller utstrålar det “kanvispelanusåvisnartkangåhem”?Ett band måste naturligtvis låta bra, du och dina gäster ska stå ut med det en hel kväll, men jag bryr mig aldrig om ifall det är supermusiker eller ej. Har de en bra scennärvaro och får igång publiken, om det sedan är fullt ös med hoppande framför scen eller att alla danser, det beror på vad jag är ute efter. Spelar de lite fel på ett videoklipp men stämningen är grym, så bryr jag mig inte om felspelet, då bokar jag dem ändå. För jag fixar en fest för att folk ska ha roligt, det är skillnad om jag anordnar en konsert där folk kommer dit för att sitta och lyssna, men det är inte den typen av spelningar som denna sidan handlar om.
Är det inte bra med en inspelad demo?Det är det absolut! Att ett band har en seriös demo-tape (ja, idag är det oftast en fil på datorn, men det låter bättre att säga demo-tape…) tyder på att de satsar på bandet och vill komma ut och spela, så det är bra ur det perspektivet. Å andra sidan så säger inte ett demo som är inspelad i studio med en massa omtagningar ifall bandet är bra på din fest, så enbart en studioinspelad demo går inte jag med på.

Youtube-klipp är det jag gillar mest, men det förstod du nog av att läsa ovan.

Om de inte har något att visa upp så ska du nog faktiskt vara lite försiktig med att boka dem, då köper du grisen i säcken, om det inte är så att du faktiskt själv varit på en fest där de gjort ett riktigt bra jobb, men då är inte ett demo aktuellt ändå, då är det en ickefråga.Ett band som inte har någon typ av demo kan ju inte visa upp vad de erbjuder. Även om det är ett nytt band så kan de ställa upp i replokalen och spela upp för kameran hur de tänker framföra några av låtarna, orkar de inte ens anstränga sig för detta så vet i tusan om du ska boka dem, var iallafall medveten om risken.

/PerLäs gärna vidare att tänka på för ström för bandet du bokar.

13 Apr 2018


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)