Billigt coverband i Skåne?

Finns det billiga coverband? Det är klart det finns men det är också ofta så att du får vad du betalar för. Och sedan kan vi diskutera vad som är billigt för dig eller billigt för någon annan här i Skåne. 

Om du inte har en aning om vad priserna kan ligga på, om du ska boka ett coverband, så kan du börja med att läsa mitt förra inlägg om vad det kostar att boka ett band


Annars så ser jag några olika vägar till lågprismusik, men en del gillar jag inte, och de tänker jag också argumentera för.Det bästa om du behöver spara pengar genom att boka ett billigt live-band så är det att boka en trubadur eller duo med eller utan bakgrunder. Då betalar du mindre, medan musikern fortfarande får en bra lön. Idag så låter ofta duos och trubadurer med bakgrund bra. Det är mer personligt tycke och smak som avgör om du vill boka ett fullt band med musiker på alla poster eller någon med inspelade bakgrunder.Ett annat sätt kan vara om du har en nära vän som erbjuder sig att spela på din fest, tacka ja då! Men, om det är ett helt band, snälla, betala de andra i bandet, för de känner kanske inte dig och de ska göra ett jobb. Hade en kollega på ditt jobb frågat dig om du vill jobba gratis åt hans kompis en dag så hade du antagligen inte varit så sugen på det.Pruta inte en massa, om du tycker det är dyrt så kan du självklart säga det och fråga om de kan göra något med priset, men gå inte in med att du ska betala ett band en femhundring var för att spela på din fest. Det är inte schysst, jag tycker det är utnyttjande av arbetskraft. Men tyvärr så utnyttjas ibland unga band som är så spelsugna och än inte har så många spelningar, de är ofta jätteduktiga men har inte skaffat sig erfarenheten är.Vad su dock kan göra är att boka bandet för endast ett set. Det kan sänka priset rejält om de inte behöver rigga upp innan festen. Detta är också ett bra sätt att ge nybörjare skäligt betalt, de får en spelning och du får riktig livemusik på din fest eller bröllop och ofta så blir det ett lyft just under den tiden då live-bandet kommer på scenen. Det kan vara en schysst effekt på festen också.Hoppas du gillar mina tips och råd. Klicka runt här om du vill boka ett band. Jag tipsade om lite mer etablerade band i Skåne i detta inlägget.
/Per
20 Mar 2018


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)