Att tänka på


Högtalare

* Ring eller mejla till bandet du vill boka och förklara vad du förväntar dig av bandet på din fest. Lyssna sedan på bandet och ta till dig vad de har att säga. De har ofta större erfarenhet av att bidra till en bra fest än vad den som bokar brukar ha och de vill verkligen att det ska bli bra, det kan du lita på! Börjar bandet göra spelningar som inte publiken/gästerna trivs med så kommer spelningarna så småningom sluta droppa in för bandet, så du och bandet har samma mål, att det ska bli en bra fest.

 

* När ni väl diskuterat förutsättningarna ska du se till att någon av er sammanfattar allt i ett mejl så inga frågetecken uppstår sedan under spelningen. Om du mejlar sammanställningen, be bandet att mejla tillbaka och bekräfta att det är överenskommet med ett OK.

* Viktigaste punkterna i ett mejl är när bandet ska dyka upp, när de ska börja spela, när de ska sluta spela, vilken mat bandet får, även dryck, adress till spelstället, telefonnummer till ansvarig på spelstället och allt om betalningen.

 

* Angående när bandet ska sluta spela. Bestäm redan i förväg hur ni går till väga om ni upptäcker under festens gång att ni vill att bandet ska spela längre än överenskommen tid. Ska det förhandlas på plats eller bestämmas innan? Kom ihåg att detta är ett jobb för bandet, arbetar de övertid vill de ha betalt, även om de inte började spela förrän halv ett på natten för att maten och tal drog ut på tiden.

 

* Var öppen, glad, uppmuntrande och ärlig så får du ut det bästa av bandet!


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)